≪醴泉のおいしいお召し上がり方≫
Please scroll to the bottom of the page for the English version.
≪醴泉のおいしいお召し上がり方≫
この度は、醴泉をお買い求め頂き、ありがとうございます。
このお酒のお召し上がり方を説明させて頂きます。
王冠を抜いて、すぐに飲まれますと、渋さ・苦さ・硬さを感じることがありますが、30 分
程たちますと、柔らかいお酒へと変化していきます。
醴泉は瓶燗火入れによる瓶詰後に、冷蔵倉庫(5℃)においてゆっくりと瓶内熟成させてい
ます。瓶内熟成の間に、瓶のヘッドスペース(瓶内空間)部分にお酒の揮発成分が濃縮され
た状態となり、お酒の部分は熟成しながら眠っているような状態だと考えられております。
そこで最高の状態でお召し上がり頂くために(眠ったお酒を起こし、味の膨らみ・立体感を
復元して頂くために)、
一度冠を抜き、再び王冠してから、ゆっくりと瓶を3回程、上下ひっくり返して頂き、10℃
以上になりますと、柔らかい膨らみのある味わいのお酒になります。
また、徳利などに移し替えして頂きますと、さらに効果的です。
是非ともこのお酒を楽しんで頂きますようお願い申し上げます。
玉泉堂酒造株式会社
≪The best way to drink醴泉≫
Thank you for choosing our醴泉.
Here is the explanation of the best way to drink醴泉.
If you drink醴泉just after cracking open a bottle, you might feel tartness, bitterness and
hardness for the taste.
So pleaseleave it for30 mins, then the taste will besofter.
After醴泉is bottled andpasteurized, it isstoredinarefrigeratorat5℃and let it mature
slowly.
During the maturingstage, the volatile component will beaccumulatedin thetop ofbottle
neck.At this time, thecondition oftheSake ismatured and“sleeping”.
So,when you will drink the Sake, please follow thestepsbelowfor drinking itin thebestway
possible.
・Afteropening and closingthe bottle,please turn it upsidedownslowly about 3 times.
・The taste oftheSakewill be soft and rich after thetemperatureofitishigherthan 10℃.
・You canexperiencemore better tasteif you useaTokkuri(Sake bottle).
We would bedelighted ifyoucouldenjoy our Sake.
Gyokusendou Shuzo